INGREDIENSER
Havre
Havre innehåller mycket antioxidanter och har en antiinflammatorisk effekt. Havre har en låg GI-nivå, vilket ger dig en långsam ökning av blodsockret.
Betaglukaner hjälper till att reglera kolesterol.
Rik på vitamin B-6.
Linfrön
Linfrön ger protein, fibrer och omega-3-fettsyror, förutom att det är en rik källa till vitaminer och mineraler.
En bra vegetarisk källa för omega-3.
De innehåller en grupp näringsämnen som kallas lignaner som är kraftfulla antioxidanter.
Kan sänka blodsockret på grund av ett olösligt fiberinnehåll.
Chiafrön
Trots sin lilla storlek är chiafrön ett av de mest näringsrika livsmedlen på planeten. De är fyllda med fibrer, omega-3-fettsyror, protein och olika mikronäringsämnen.
40 procent fibrer, vilket gör dem till en av de bästa fiberkällorna.
Ärtor
Ärtprotein är en högkvalitativ, lättsmält proteinkälla gjord av gula ärtor. Den är rik på järn, arginin och grenade aminosyror, vilket ger fördelar som förbättrad muskeltillväxt och stärkt hjärthälsa.
Brunt ris
Brunt risprotein är packat med essentiella aminosyror, reglerar kolesterol, hjälper till med muskelreparation och sägs förbättra leverfunktionen.
Rapsolja
Som en viktig leverantör av fettsyror och vitamin E, gör det den till en viktig del av våra produkter.
Den innehåller omega 3, 6 och 9 som minskar kolesterol och hjälper till att upprätthålla god hjärn-, led- och hjärtfunktion.
Solrosfrön
Solrosfrön innehåller särskilt vitamin E, magnesium och selen.
De kan hjälpa till att sänka kolesterol, blodtryck och blodsocker.
Dadlar
Dadlar har ett högt innehåll af mineraler som kalium, fosfor, järn och magnesium. Dadlar är också rikt på vitamin B6 og kostfibrer. Där är 7g kostfibrer i 100g dadlar.
Studier pekar på att nikotinsyran i dadlar menas att vara ett meddel mot tarmproblem. Regelbundet intag av dadlar ökar, tillväxten av de sunda bakterier som krävs för ett välfungerande tarmsystem.
Havtorn
Havtorn är en av de rikaste källorna till C-vitamin, vilket är viktigt för immunsystemet och hjärthälsan.
100 g havtorn innehåller mer än 12 gånger så mycket C-vitamin som 100 g apelsiner.
Det är den rikaste växtkällan i världen för sällsynta Omega-7-fettsyror.
Inaktiv jäst
Näringsjäst kan vara särskilt användbart för vegetarianer för dess vitamin B12-innehåll som oftast förekommer i animaliska produkter. Vitamin B12 sägs hjälpa till att öka energin.
Forskning visar att S. cerevisiae, en jäststam i näringsjäst, kan stödja immunsystemet och minska inflammation orsakad av bakterieinfektioner.
Tapiokastärkelse
Idrottare använder det för att undvika utmattning och tapiokastärkelse används därför i många produkter för aktiva människor.
Mandlar
Mandel innehåller massor av hälsosamma fetter, fibrer, vitamin E, magnesium och protein.
Björksocker
Björksocker är mycket bra för människor som vill räkna kalorier utan att ge upp sötma, eftersom det minskar begäret och bearbetas av kroppen med en minimal mängd insulin och är användbart för både diabetiker och personer med fetma.
Den har cirka 40% färre kalorier än vitt socker. Studier visar att ersättning av vitt socker med björksocker kan minska hål och tandlossning upp till 85%. Att minska tandköttsinflammation kan också ha fördelar för andra delar av kroppen. Björksocker har lågt glykemiskt index.
Xantanagummi
Xanthangummi användes som ett naturligt förtjoknings och emulgeringsmeddel.
Salt
Salt är viktigt för kroppen, det gör det möjligt att regulera kroppens vätskebalans ocg stabilisera nervsystemet. Kroppen behöver salt för att kunna regulera syra-basbalansen.
Svarta vinbär
Svarta vinbär innehåller mycket C-vitamin och har gott om antioxidanter och antocyaniner för att stärka ditt immunsystem och lindra influensasymptom.
Antocyaninrik mat är också bra för ögonen.
Hallon
Hallon är en stor källa till fibrer, vitamin A, C, E, K, B, mangan, zink, kalcium och järn.
De innehåller fettförbrännande ketoner, har ett mycket lågt glykemiskt index och hjälper dig att vara mätt längre tack vare f-fibrer.
Det anses vara ett naturligt smärtstillande medel tack vare dess antiinflammatoriska förmågor.
Kokos
Kokosnöt innehåller mycket fibrer, mättat fett och mineraler inklusive mangan, selen, koppar, kalium och järn.
Den typ av fett som finns i kokosnöt absorberas lätt av kroppen och är mindre benäget att lagras i artärerna.
Det hjälper till med viktminskning, att upprätthålla kolesterolnivåer och förbättra matsmältningshälsan.
Kakao
Kakao innehåller mycket fibrer för att stödja ett hälsosamt matsmältningssystem. För bästa smak använder vi Valrhona-kakao som är en exklusiv produkt som ger en djupare och mer intensiv smak.
Den är fylld med flavonoider som är mycket bra för ditt hjärta och dina blodkärl, vilket kan hjälpa till att minska risken för stroke och hjärtsjukdom.
En bra leverantör av antioxidanter som hjälper dig att hålla dig mer livfull och med antiinflammatoriska effekter för att återställa balansen i din kropp.
Den innehåller mycket magnesium som kan hjälpa mot muskelkramper och trötthet.
Banan
Bananer innehåller mycket fibrer och kalium, vilket hjälper till att omvandla kolhydrater till energi, bygga muskler och reglera blodtrycket.
Kalium är också viktigt för nervöverföring, hjärtfunktion och muskelsammandragning.
De innehåller mycket vitamin E, magnesium och mangan.